Tarotcursus voor beginners

Een praktijkgerichte en diepgaande studie waarin je leert werken met de Tarot, jouw spirituele gidsen en je intuïtie.

Tarotcursus voor beginners – Een praktijkgerichte en diepgaande studie

De tarotcursus voor beginners is een praktijkgerichte cursus die jou leert om te werken met de tarot op jouw eigen unieke manier.
Gaat jouw hart zingen van het idee dat jij andere mensen kunt helpen richting te geven aan hun leven en inzicht te krijgen in hun problemen?
In deze tarot cursus leer jij anderen helpen om eenvoudiger hun hart te volgen bij het maken van keuzes door middel van de tarot?

Het opdoen van praktijkervaring

Je gaat in iedere les in deze tarot cursus zelf een tarotlegging doen en de uitwerkingen daarvan mag je ter correctie insturen, zodat jij heel veel praktijkgerichte ervaring opdoet door jouw eigen tarotleggingen die je voor jezelf of voor anderen doet.
Je krijgt dus veel persoonlijke begeleiding in de tarot cursus voor beginners.

Een nieuwe manier van werken met de tarot

Deze tarotcursus is niet gericht op het in je hoofd stampen van betekenissen, maar laat jou op speelse wijze zelf ervaren wat de tarotkaarten jou te vertellen hebben!
Gedurende de praktijkgerichte tarot cursus voor beginners gaan we er samen aan werken om van jou de meest fantastische tarotlezer te maken.
Door de feedback die jij krijgt van jouw docent doe je enorm veel praktijkervaring op.

Naast het werken met de tarotkaarten op de traditionele manier leer jij dus te werken met jouw intuïtie, zodat je leert om te vertrouwen op de boodschappen die jij krijgt voor jezelf en/of jouw cliënten tijdens een tarotconsult.
Ook leer je desgewenst te werken met jouw spirituele gidsen, zodat jouw tarotconsulten nog meer diepgang krijgen door alle inzichten die jouw spirituele gidsen jou geven.
Wij kregen steeds meer vragen van cursisten die willen werken vanuit een combinatie van het luisteren naar je intuïtie gedurende een tarot consult en om te leren daarin boodschappen van je spirituele gidsen te ontvangen!
Deze unieke tarot cursus voor beginners voldoet daarmee volledig aan deze vraag.

Er gaat een wereld voor je open als je je niet meer blind staart op alleen de kaartbetekenissen, maar open staat voor de ingevingen van jouw intuïtie en jouw spirituele gidsen.

 • Wil jij leren hoe jij ook professioneel kunt leren werken met de tarot kaarten?
 • Wil jij leren van een tarot professional met meer dan 33 jaar ervaring met de tarot en zelf ook een tarot professional worden?
 • Wil jij leren werken met zowel de betekenissen van de tarot kaarten, maar ook vanuit jouw intuïtie?
 • Wil jij leren werken met jouw gidsen in tarotconsulten ?
 • Wil jij praktijkervaring opdoen terwijl je leert?
 • Wil jij het zelfvertrouwen ontwikkelen om tarot consulten voor cliënten te doen?
 • Wil jij leren hoe je jouw cliënten bij kunt staan bij het vinden van antwoorden op hun levensvragen en het maken van keuzes?
 • Wil jij jouw cliënten begeleiden door middel van tarot consulten in de moeilijke periodes in hun leven?

In de tarot cursus voor beginners leer je luisteren naar wat jouw intuïtie je vertelt over de tarotkaarten, maar je leert ook werken met de betekenissen van de kaarten zoals ze in het lesmateriaal zijn uitgewerkt.
Door de combinatie van intuïtie en betekenissen van de tarotkaarten, ontwikkel je een unieke manier van het werken met de tarot.
We werken met de Radiant Rider-Waite tarot, omdat de afbeeldingen op deze tarotkaarten duidelijker zijn getekend en de kleuren uitnodigen tot het gebruik van je intuïtie.
Als je echter liever werkt met de Morgan Greer Tarot, De Original Rider Waite, de Robin Wood Tarot, de Universal Waite Tarot of de Hanson-Roberts Tarot dan kan dat natuurlijk ook, aangezien deze tarotkaarten allemaal gebaseerd zijn op de originele Rider Waite symboliek.

Wat leer je in de tarotcursus voor beginners?

 • In de nieuwe tarotcursus voor beginners leer je hoe jij de inzichten die je opdoet aan andere mensen door kunt geven en hoe je met zelfvertrouwen kunt werken met de tarotkaarten.
 • In deze unieke tarotcursus voor beginners leer jij hoe jij een professioneel tarotconsult kunt geven voor jouw cliënten. Daarbij leer je om kennis van de kaarten, jouw intuïtie en boodschappen van jouw gidsen te combineren in een tarotconsult.
 • De mogelijkheden van de tarot zijn ongekend als je werkt met je intuïtie en je spirituele gidsen.
  Je leert om een tarotconsult te geven vol diepgang, waarbij vaak levensveranderende inzichten opgedaan worden, die jouw cliënten altijd bij blijven.
 • Je leert hoe je in een tarotlegging de samenhang kunt zien tussen de verschillende kaarten in een tarot legging, zodat de kaarten een verhaal vormen en niet langer losse kaarten zijn.
 • Je leert tarot kaarten in een tarotlegging met elkaar te verbinden, door de betekenis van de tarot kaarten te vertalen naar de plek waar ze in de legging liggen.
 • Je leert met verschillende legpatronen werken die oplopen in moeilijkheidsgraad, zodat je steeds meer zelfvertrouwen krijgt in jouw tarot consulten!
 • Natuurlijk gaan we ook aandacht besteden aan de hofkaarten, waar veel cursisten enorme moeite mee hebben.
 • Je leert een tarotlegging te analyseren.
 • Je leert omgaan met gesprekstechnieken.
 • Je leert in deze tarotcursus werken met praktijkgerichte oefeningen evenals met casussen uit de praktijk.
 • In de tarotcursus voor beginners leer je ook werken met jouw Spirituele Gidsen.

Voor wie is de tarot cursus voor beginners?

 • Als het jouw zielsverlangen is om mensen te helpen met de tarot, dan is deze cursus voor jou.
 • Als jij liever wilt leren hoe je intuïtief EN met jouw spirituele gidsen kunt werken met de tarot in plaats van telkens de boeken te moeten raadplegen tijdens een tarotlegging om met de betekenissen van de kaarten te werken, dan is deze cursus voor jou. Vanzelfsprekend leer je die kaartbetekenissen in deze cursus wel, maar je leert er anders meer omgaan!
 • Deze tarotcursus is voor jou als je diepgaander wilt werken met de tarot dan jouw boekenkennis je tot nu toe heeft gebracht.
 • Deze cursus is voor jou als je met verschillende tarotkaarten wilt werken die gebaseerd zijn op de symboliek van het Rider Waite Smith systeem.
 • Als je zelfstandig met verschillende legpatronen wilt leren werken, die oplopen in moeilijkheidsgraad, zodat JIJ wel door de bomen het bos kunt zien dan is deze cursus voor jou.
 • Als jij de tips & tricks wilt leren van een tarot professional die al 34 jaar ervaring heeft met de tarot, in plaats van alleen je kennis uit boeken te halen, dan is deze cursus bedoeld voor jou.

Wat krijg je in de tarot cursus voor beginners?

Deze cursus bestaat uit 7 modules, 7 huiswerkformulieren en 7 werkboeken.
Je krijgt als bonus het lesmateriaal van het Basisprogramma Spiritualiteit en Gidscontact van Arcana Opleidingen, zodat je niet alleen leert om met jouw gidsen te werken tijdens tarot consulten, maar hen altijd kunt raadplegen.

Wat zijn de resultaten na het volgen van de tarotcursus voor beginners?

 • Je bent in staat om zelfstandig een tarot reading te doen, voor jezelf of voor anderen, waarbij jij jouw intuïtie, jouw spirituele gidsen en de kennis van de tarotkaarten toepast.
 • Je hebt geleerd hoe je het beste met jouw spirituele gidsen kunt werken tijdens een tarot reading, maar ook in je dagelijks leven.
 • Je bent in staat om een tarotlegging te doen zonder boeken te hoeven raadplegen tijdens de reading.
 • Je bent in staat om voor jezelf of voor anderen inzichten uit de kaarten te halen, die je zonder de tarot niet had gekregen.
 • Je hebt geleerd om vragen te beantwoorden en inzichten te geven in problemen of levensvragen die jijzelf of anderen jou stellen.
 • Je hebt geleerd om het verhaal in een tarotlegging te zien en niet slechts een aantal losse kaarten op tafel te zien.
 • Je hebt geleerd om een tarotlegging te analyseren van begin tot eind en aan het eind van een tarotconsult jouw readings samen te vatten en antwoord te geven op de gestelde vraag.
 • Je hebt een intuïtiever en spiritueler zicht op de tarot gekregen.

Intervisiedagen bij de tarotcursus voor beginners

Gedurende 2018 worden er op meerdere zaterdagen Intervisiedagen aangeboden in Almelo. De dagen duren van 11.00 tot 16.00 uur.
Tijdens deze intervisiedagen kun je in de praktijk zelf tarotconsulten doen voor je medecursisten en daardoor zie je al heel snel waar je jouw kennis nog kunt verbeteren en waar je dus nog aan moet werken.
De kosten van een intervisiedag bedragen 75 euro.
Een intervisiegroep bestaat uit maximaal 4 cursisten, zodat iedereen maximale begeleiding kan krijgen bij de tarot readings.
Je kunt desgewenst 1 intervisiedag volgen. Je hoeft ze niet alle vier te volgen.
Intervisiedagen zijn niet verplicht, maar wel aan te raden!

De eerstvolgende Intervisiedag is op zaterdag 12 januari 2019 van 11.00 tot 16.00 uur.
Je gaat dan in de praktijk leggingen doen voor je medecursisten, waarbij we ook gaan werken met jouw intuïtie en jouw gidsen.
Ervaring is niet nodig, maar wel fijn.
Je kunt alleen deelnemen aan Intervisiedagen als cursist of oud-cursist als je de Opleiding Tarot Consultant hebt gevolgd bij Arcana Opleidingen!

Ben jij er klaar voor om de stap te nemen en te kiezen voor een geweldige tarotcursus zodat jij ook professioneel in jouw eigen praktijk kunt werken met de tarot?
Ben jij klaar voor een persoonlijke reis die het begin is van een leven vol inzichten en passie voor je werk?
Wacht dan niet langer en schrijf je NU in!

Ben je benieuwd naar welke tarotdecks er geschikt zijn voor cursisten die beginnen te werken met de tarot?
Bekijk het hier: Tarotdecks voor beginners: De Radiant Rider-Waite tarot.

Korting op de Tarot Opleiding tot Tarot Professional

Heb jij de Tarotcursus voor beginners gevolgd of ben je er nog mee bezig en heb je minstens 1 mondelinge intervisiedag gevolgd?
Of heb jij in het verleden de Opleiding Tarot Consultant gevolgd bij Arcana Opleidingen?
Dan krijg je €100,- korting op de eerste module van de Tarot Opleiding tot Tarot Professional!

Dit maakt Arcana Opleidingen uniek t.o.v. andere opleidingsinstituten

 • Arcana Opleidingen is al 18 jaar gespecialiseerd in afstandsonderwijs en 1 op 1 begeleiding van cursisten.
 • Je gaat direct werken aan jouw persoonlijke spirituele groei en jouw ontwikkeling als tarotlezer.
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding bij jouw groeiproces en spirituele bewustwording.
 • Je ontwikkelt je tot een deskundig en succesvol tarotlezer.
 • Alle cursussen zijn geschreven na jarenlange praktijkervaring.
 • Je beantwoordt in je huiswerk open vragen en geen onpersoonlijke multiple choice vragen. Daardoor krijg je optimale begeleiding en advies, waardoor jouw groei met sprongen vooruit gaat.
 • Jouw huiswerk wordt nagekeken door jouw docent en niet door een computer.
 • Razendsnelle levering: Je ontvangt het lesmateriaal per email binnen 1 werkdag na ontvangst van je betaling.
 • Je betaalt geen inschrijfgeld, zoals bij andere instituten.

Tarot - Spiritualiteit - Healing

Arcana Opleidingen

Wil jij ook jouw spiritualiteit ontwikkelen en verdiepen? Schrijf je dan nu in voor één van onze cursussen.

© 2018 Arcana Opleidingen