Arcana Opleidingen

Ben jij bang om tarotkaarten voor jezelf te lezen?

Ben jij bang om tarotkaarten voor jezelf te lezen

Ben jij bang om tarotkaarten voor jezelf te lezen? Vind jij het lastiger om voor jezelf tarotkaarten te lezen dan voor anderen? Sommige tarotlezers vinden het moeilijk om de ‘negatieve’ tarotkaarten voor zichzelf te lezen, want stiekem sluipt dan toch de angst er in. Het is zo jammer als angst je ervan weerhoudt om tarotkaarten voor jezelf te lezen.

Angst om tarotkaarten voor jezelf te leggen door negatieve tarotkaarten

Regelmatig vertellen mensen me dat ze wel tarotkaarten lezen voor anderen, maar niet voor zichzelf, omdat ze het lastig vinden om ‘negatieve tarotkaarten’ te duiden voor zichzelf.
Het lijkt wel alsof het gemakkelijker is om tarotkaarten met een moeilijke lading voor anderen te duiden, dan voor jezelf.

Bang zijn om tarotkaarten voor jezelf te lezen is onterecht

Die angst om tarotkaarten te lezen voor jezelf is vaak helemaal niet terecht. Het is belangrijk om tarotkaarten te duiden naar aanleiding van de vraag, maar ook de positie van de tarotkaart in de tarotlegging.
Als je dus verder kijkt dan alleen ‘die enge Torenkaart’ en de kaart gaat duiden in combinatie met de vraag en de positie van de kaart, dan zul je zien dat de angst snel verdwijnt. Als je leert om verbanden tussen kaarten te zien, dan komt er een duidelijke lijn in jouw tarotlegging en leer je om alle kaarten in context te zien.

Door bang te zijn om tarotkaarten voor jezelf te lezen leer je minder goed duiden

Het is zo jammer om bang te zijn om tarotkaarten voor jezelf te lezen, want je ontneemt jezelf de kans om veel te leren.
Tarotkaarten leren lezen doe je altijd voor jezelf en voor anderen.
Als je het namelijk lastig vindt om tarotkaarten voor jezelf te lezen, dan blijft het ook lastig voor anderen. Je leert namelijk enorm veel van de tarotleggingen die jij voor jezelf doet. Juist van tarotkaarten leggen voor jezelf krijg je enorm veel inzichten.

Ben jij objectiever in het lezen van tarotkaarten voor anderen?

Ik hoor tarotlezers wel eens zeggen dat ze objectiever blijven als ze tarotkaarten lezen voor een cliënt. Wanneer ze dan voor zichzelf een tarotlegging doen, vinden ze het lastig om een negatieve tarotkaart objectief te duiden, in plaats van uit angst. Maar aan die angst kun je werken.

Wat kun je doen als je bang bent om tarotkaarten voor jezelf te lezen?

Besef dat zelfs een negatieve tarotkaart zoals bijvoorbeeld De Toren, ook positief uit kan pakken. De Toren staat dan weliswaar voor een ingrijpende transformatie, maar je kunt achteraf blij zijn met die transformatie. Soms besef je pas achteraf dat je die transformatie waar je bang voor was, nodig had en dat je leven daar een stuk beter van is geworden.

Moeite om een kaart te duiden? Doe een aanvullende legging

Vraag om meer aanvullende informatie als je een negatieve kaart trekt, nadat je de tarotlegging geduid hebt. Daarna haal je de negatieve kaart uit de legging, gaat opnieuw schudden en begint een nieuwe tarotlegging. Als De Toren je angst aanjaagde, leg deze dan apart.

Stel een goed geformuleerde vraag om angst te voorkomen.

Vraag dan bijvoorbeeld wat De Toren je wilde vertellen over …. (je voorgaande vraag) en doe daarop dan een nieuwe legging.
Een goede tarotvraag is een open vraag, die bijvoorbeeld begint met ‘hoe’ of ‘wat’ of ‘waarom’.
Een voorbeeld kan dan zijn: “Wat kan ik doen om op tijd een andere woning te vinden?”

Bang om tarotkaarten voor jezelf te lezen

Vraag nooit naar de toekomst in een tarotlegging

Heb je een tarotvraag gesteld over de toekomst en ben je nu angstig door de kaarten die je trok? De toekomst vormen wij mensen voor een groot deel zelf door alle beslissingen die we nemen, terugkerende gedachten en acties die we zelf nemen.

Een ander deel van je toekomst wordt gevormd door invloeden waar jij geen invloed op kunt uitoefenen. Het heeft geen zin om te vragen naar dingen waar jij geen invloed op uit kunt oefenen.

Stel je voor dat je vraag was: Ga ik eindelijk die ware liefde vinden? Trek je dan Zwaarden 3, dan ben je al snel geneigd om als antwoord ‘nee’ te zeggen.
Vraag dan liever wat jij zelf kunt doen om meer liefde in je leven uit te nodigen.
Als je dan Zwaarden 3 trekt, nadat je uit een slechte relatie kwam, dan kan de duiding zijn dat je het verdriet uit het verleden opzij moet zetten.

Conclusie: breng duidelijkheid in je tarotlegging

Het stellen van een goed geformuleerde, weloverwogen vraag kan je angst om tarotkaarten voor jezelf te lezen volledig weg nemen.
Als je tarotkaarten leert duiden naar aanleiding van de vraag en de positie van de kaarten in een legging, breng je duidelijkheid in je legging.
Wanneer je alsnog extra duidelijkheid wilt, stel je een goede en gerichte nieuwe vraag over de kaart waar je mee worstelt.
Bedenk tot slot dat angst om tarotkaarten te lezen voor jezelf bijna altijd te maken heeft met iets dat je in de toekomst vreest, terwijl dat nu niet aan de orde is.
Leef in het heden, in het NU. Angst bederft het huidige moment, het NU en benut je om voluit te leven!

Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten is niet altijd eenvoudig.
Wil je meer leren over het duiden van tarotkaarten, het zien van verbanden, het versterken of verzwakken van onderlinge tarotkaarten?
In de Tarotcursus voor beginners gaan we hiermee intuïtief aan het werk, waarbij je desgewenst leert werken met jouw spirituele gidsen. We focussen op diepgang in jouw tarotleggingen.
Er zijn mondelinge Intervisiedagen, waarop je desgewenst met je medecursisten in mijn praktijk tarotleggingen voor elkaar kunt doen, waarbij ik met je mee kijk en tips geef waar je nog verbeteringen aan zou kunnen brengen in jouw tarotleggingen.

Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief waarin ik mijn blogs met je deel!
Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over tarot, spiritualiteit en healing.
Ook op mijn facebookpagina post ik regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.

Om nog meer te leren, lees je ook deze tarotblogs:

Hoe stel je een goede tarotvraag?
Tarotkaarten lezen voor jezelf
De Toren in de tarot – ingrijpende transformatie
Tarotkaart Gematigdheid: balans en harmonie
Hoe kies je een tarotdeck voor beginners?
Tarotkaart De Ster – Hoop in moeilijke tijden

De Amethist IJskathedraal en de Apofylliet op de foto’s kocht ik bij Lichtpuntje Kristallen.

© Foto’s en tekst: Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

Tarotkaart Gematigdheid: balans en harmonie

Tarotkaart Gematigdheid innerlijke harmonie en balans

De tarotkaart Gematigdheid bevindt zich, als de 14e kaart uit de Grote Arcana, precies tussen de tarotkaarten De Dood en De Duivel in. Een belangrijke boodschap van Gematigdheid in de tarot is het zoeken en vinden van balans en harmonie in jouw leven. Daardoor ben je beter in staat om te kunnen omgaan met crisissituaties in je leven.

Veel beginnende tarotlezers voelen een beetje afkeer voor de tarotkaart Gematigdheid, omdat hij lastig intuïtief te duiden lijkt. Dat komt deels door alle ingewikkelde symboliek op Gerechtigheid. Daarom kijken we ook even naar Gematigdheid in de tarot vanuit symbolische betekenissen.

Symboliek op de tarotkaart Gematigdheid

Op vrijwel alle versies van Gematigdheid in de tarot zien we een engel die met één voet in het water staat en met één voet op de aarde. De ene voet in het water staat voor het onbewuste deel van de mens en de andere voet op de aarde staat voor het bewuste deel.
Uit de twee bekers die de engel vast houdt, stroomt geen water maar energie. Water zou door de zwaartekracht naar beneden stromen, maar energie kan stromen waar het naar toe geleid wordt.

Alchemistische symboliek op Gematigdheid in de tarot

Gematigdheid in de tarot wordt ook geassocieerd met de alchemist, een beoefenaar van alchemie, een occulte wetenschap.
Op het gewaad van de engel op de tarotkaart Gematigdheid zien we een samensmelting van twee alchemistische symbolen. Het vierkant staat voor het element aarde: de materie. De gouden driehoek met de punt naar beneden binnen in het vierkant staat voor het element vuur, dus samen staan zij voor het vuur in de materie.

De twee lelies op Gematigdheid staan voor onschuld en vreugde.
Het pad dat tussen de bergen door slingert, leidt naar de opkomende zon. Dit roept de suggestie op dat jij je bevindt op een pad naar openbaring en verlichting. Het eerste licht van de zon brengt immers letterlijk verlichting na het donker van de nacht.

Een bruikbare duiding van de tarotkaart Gematigdheid

Als je dit wilt vertalen naar een bruikbare duiding van de tarotkaart Gematigdheid, dan kun je deze symboliek zien als het samenbrengen van twee tegenstrijdige elementen. Door het samenbrengen van deze tegenstrijdige elementen ontstaat een staat van innerlijke harmonie en balans. Daardoor kun je conflictsituaties in je leven met meer gemak oplossen.
Dit pad van verlichting kun je bereiken door bijvoorbeeld regelmatig te mediteren en geduld te beoefenen. Ook het leren omgaan met dualiteit in jouw leven helpt daarbij. Houdt balans in jouw leven door alles met mate en geduld te doen.

Tarotkaart Gematigdheid uit the Light Seers Tarot

Tarotkaart Gematigdheid uit The Light Seer’s Tarot

Gematigdheid in de Light Seer’s Tarot

Op de tarotkaart Gematigdheid in de Light Seer’s Tarot zie je een nieuwe variant van de oeroude alchemistische kunst: het veranderen van lood in goud. Je ziet het in balans brengen van de dualiteit van donker en licht terug in de Zon in de ene hand van de engel en de Maan in de andere hand van de engel. Yin en Yang, donker en licht; het zijn tegengestelde krachten die de engel verenigt door middel van alchemie. De engel versmelt daarvoor dualistische energie.

Als Gematigdheid in een tarotlegging naar voren komt

Als je Gematigdheid in een tarotlegging trekt, dan vraagt deze jou om twee contrasterende elementen met elkaar te verenigen tot een staat van harmonie en balans. Wanneer je dat doet, dan ben je in staat om conflictsituaties op te lossen. Houdt balans in jouw leven door dualiteiten met elkaar te verenigen en door de energie daarvan te versmelten. Gematigdheid in de tarot vraagt jou ook om te kijken naar de zingeving in hetgeen je doormaakt in moeilijke tijden.
Hoe passen deze moeilijke tijden in jouw levenspad? Hoe ga jij zelf om met de cycli van het leven?

De tarotkaart Gematigdheid in een moeilijke periode

Wanneer Gematigdheid naar voren komt in een tarotlegging die gaat over een moeilijke periode in jouw leven, dan vertelt deze dat er een einde komt aan de moeilijke tijden.
Er is letterlijk licht aan het einde van de tunnel en je moet de hoop beslist niet op geven.

Gematigdheid op een ‘lastig te duiden’ plaats in de tarotlegging

Ligt de tarotkaart Gematigdheid op een uitdagende plaats in de tarotlegging? Dan kan dit aangeven dat jouw geloof en hoop op een goede uitkomst getest worden, want je staat onder druk. Wat je ook doet, soms lijkt geen enkele optie goed te voelen. In dat geval kan Gematigdheid je dan vragen om de connectie met de kracht van jouw ziel terug te vinden. Geloof waarachtig dat je op eigen kracht door een moeilijke periode heen komt.

Gematigdheid en het pad van jouw ziel

Het kan voelen als een test: kun jij je innerlijke harmonie vinden om hieruit te komen?
Als je daar moeite mee hebt, weet dan dat je op het juiste pad bent en dat jouw ziel hier doorheen moet om mee te groeien met de uitdagingen in jouw leven.
Je bent nog steeds op het goede pad, je moet alleen het geloof in de kracht van je ziel terug zien te vinden om weer in balans te komen. Dan ben je in staat om zelf te zien waarom je deze uitdagingen hebt ondervonden op dit moment in je leven. Daardoor kun je het zien als onderdeel van het pad dat jouw ziel voor je heeft uitgestippeld.

Ook op een moeilijke plek in een legging laat Gematigdheid altijd zien dat er hoop, balans en harmonie komt in jouw leven en dat je daardoor als ziel groeit!

Kernwoorden van de tarotkaart Gematigdheid

Werk jij graag met kernwoorden voor een tarotkaart? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan balans, dualiteit, versmeltende energie, geduld, zingeving en de cycli van het leven.

Advies van Gematigdheid in jouw leven:

Neem geen alles of niets beslissingen en onderneem geen drastische of extreme acties. Vraag hulp aan je spirituele gidsen of engelen en luister naar de fluisteringen van je ziel.
Zorg voor balans in jouw leven en creëer harmonie in en om je heen. Het is ook een goed idee om tot rust te komen door te mediteren over de situatie waar jij je in bevindt en daarin te vragen om inzichten die je verder kunnen helpen.

Vragen die je kunt stellen als Gematigdheid in een legging verschijnt:

– Op welk gebied in mijn leven ben ik uit balans?
– Hoe kan ik de balans en rust in mijn leven herstellen?
– In welke gebieden in mijn leven ervaar ik strijd?
– Wat zou ik kunnen doen om weer in balans te komen?
– Welke bezigheden brengen mij harmonie en innerlijke rust?
– Pas ik mijn eigen spiritualiteit toe op mijn leven?

Wat is de essentie van Gematigdheid in de tarot?

De woorden die er uit springen als het gaat om de essentie van Gematigdheid in de tarot zijn: dualiteit, harmonie, balans, hoop, healing, zingeving en levenscycli.
Ook al is de situatie waarin jij je bevindt nog zo moeilijk of pijnlijk, zorg ervoor dat je de balans terug vindt.
Het leven zal altijd in beweging zijn, net als eb en vloed, dus het is goed om te leren hoe je om kunt gaan met die dualiteit. Hierdoor groei je in de evolutie van jouw ziel.

Conclusie: Vind jouw oorspronkelijke staat van balans en harmonie terug

In moeilijke periodes in ons leven is het belangrijk om het gevoel van balans en harmonie te herstellen.
Vraag je spirituele gidsen of engelen om raad en/of mediteer op wat jij zelf kunt doen om weer in balans te komen.
Ook al lijken de omstandigheden tegenstrijdig, wanneer jij in balans komt met jezelf en jouw ziel, dan zul je zien dat je het pad terug vindt waar je van af bent gedwaald. Op dat stukje van jouw levenspad hervind jij jezelf en keer je terug naar de oorspronkelijk staat van balans, healing, zingeving en harmonie in je leven.

Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten is niet altijd eenvoudig.
Wil je meer leren over het duiden van tarotkaarten, het zien van verbanden, het versterken of verzwakken van onderlinge tarotkaarten?
In de Tarotcursus voor beginners gaan we hiermee intuïtief aan het werk, waarbij je desgewenst leert werken met jouw spirituele gidsen. We focussen op diepgang in jouw tarotleggingen.
Er zijn mondelinge Intervisiedagen, waarop je desgewenst met je medecursisten in mijn praktijk tarotleggingen voor elkaar kunt doen, waarbij ik met je mee kijk en tips geef waar je nog verbeteringen aan zou kunnen brengen in jouw tarotleggingen.

Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief waarin ik mijn blogs met je deel!
Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over tarot, spiritualiteit en healing.
Ook op mijn facebookpagina post ik regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.

Om nog meer te leren, lees je ook deze tarotblogs:

De Magiër in de tarot – de wet van manifestatie
Hoe kies je een tarotdeck voor beginners?
Tarotkaart De Ster – Hoop in moeilijke tijden
Tarotkaart De Zon: geluk, optimisme en voorspoed
Hoe stel je een goede tarotvraag?
Boodschappen van spirituele gidsen ontvangen

© Foto’s en tekst: Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

De Magiër in de tarot – De wet van manifestatie

De Magiër in de tarot - De Wet van manifestatie

De Magiër in de tarot vraagt jou of jij gefocust bent op wat voor jou het allerbelangrijkste is om te manifesteren in jouw leven. Ieder mens heeft verlangens in het leven, maar maak jij die verlangens ook echt waar? Manifestatie is de ware kunst van De Magiër en hij kan jou helpen om het leven te leiden dat bij jouw zielsverlangen hoort.

De Magiër in de tarot: Zo boven, zo beneden

Op de Rider Waite Smith versie van de tarotkaart De Magiër (rechts op de foto boven dit blog) zie je dat De Magiër met één hand naar boven wijst en één hand naar beneden.
Hiermee verwijst hij naar het principe ‘Zo boven, zo beneden’. Dit oeroude Hermetische principe vertelt dat de energie van de macrokosmos (boven) weerspiegeld wordt in de microkosmos (beneden).

Alles is gelinkt met elkaar: zoals de planeten gelinkt zijn onze levenservaringen, zo is het leven van de mens te relateren aan het universum: het is één geheel.
Dit principe wordt toegeschreven aan de God Hermes uit de Griekse Mythologie en is daarom ook de verklaring waarom astrologie en ook tarot werken in het dagelijks leven.

Symboliek op De Magiër in de tarot

Op de tafel voor De Magiër uit de Rider Waite Smith zie je de voorwerpen die wijzen naar de elementen: De kelk symboliseert het element water en het zwaard symboliseert het element lucht. De staf symboliseert het element vuur en de het pentakel symboliseert het element aarde. Samen symboliseren zij de bouwstenen van het hele universum, waarmee wensen waar gemaakt kunnen worden door het principe van manifestatie.

De tarotkaart De Magiër vraagt je of jij jouw levensdoel leeft

Voordat we geboren worden, kiezen we wat de lessen en uitdagingen in het leven gaan worden, maar ook onze wensen en levensdoelen voor dit leven. Daarmee bedoelen we dan niet zozeer materiële wensen, maar levenswensen over onze ontwikkeling als ziel en het doel van de ziel in dit leven.

Luister jij naar de gevoelens die je hebt over jouw ‘roeping’? Jouw roeping hoeft daarbij niet eens zozeer over je carrière te gaan, maar vertelt meer over wat jij op aarde waar wilt maken in dit leven: wat wil jij manifesteren?

Tarotkaart De Magiër De Wet van manifestatie

De Tarotkaart De Magiër uit de Light Seer’s Tarot

Als de tarotkaart De Magiër in een tarotlegging verschijnt

Als de tarotkaart De Magiër in een tarotlegging verschijnt dan vraagt deze jou of je wel gefocust bent op datgene wat voor jou het allerbelangrijkste is om waar te maken in jouw leven.
Kijk eens diep naar binnen en vraag jezelf of jij bent wie jij wilt zijn. Leef jij een illusie en onderdruk jij jouw ware aard, omdat de wereld dat van jou verlangt?
Leef jij alleen maar het leven dat de wereld en andere mensen van jou verwachten?

Als jij alleen maar leeft naar de verwachtingen van anderen en de rest van de wereld, dan leef jij niet jouw authentieke leven. Je kunt dan niet jouw zielsverlangens manifesteren, omdat je jouw verlangens onderdrukt.

Manifesteren met de magie van De Magiër in de tarot

De Magiër in de tarot vertelt jou dat jij jouw authentieke leven mag leiden en helpt je om dat te manifesteren.
Manifesteren is de ware kunst van de Magiër, want zijn gedachten creëren zijn leven en alles wat hij daarin wenst.
De voorwaarde is echter wel dat je leert luisteren naar de fluisteringen van jouw ziel, die je vraagt wat dan werkelijk jouw verlangen is.

De Magiër in de tarot vraagt jou om jouw diepste verlangens te creëren

De tarotkaart De Magiër kan ook in een tarotlegging naar voren komen om jou wakker te schudden over hetgeen jij nu manifesteert in jouw leven. Als jij jouw belangrijkste zielsverlangen niet waar hebt gemaakt, dan wil de Magiër jou een duwtje geven om wakker te worden en jou te vertellen dat je toe mag geven aan het creëren van jouw diepste verlangens. Luister naar de fluisteringen van jouw ziel.

Let op synchroniciteit en tekens van het universum om je zielsverlangen te vinden

De meesten van ons hebben geen idee waar ons levenspad ons naar toe leidt, maar De Magiër vertelt je dat jij zelf de weg naar jouw diepste zielsverlangens kunt vinden. Je kunt bijvoorbeeld steeds meer duidelijkheid krijgen door te letten op synchroniciteit en tekens van het universum in jouw leven.
Is er sprake van gebeurtenissen die op het exact goede moment komen, alsof het zo heeft moeten zijn? Dan is dit ook zo! Deze gebeurtenissen zijn een aanwijzing, want dit zijn als het ware seintjes van het universum.
Dit geldt ook voor tekens die je krijgt van het universum. Leer die tekens te herkennen, zeker als ze overeen komen met jouw zielsverlangen.

Vragen die je kunt stellen als de tarotkaart De Magiër in een tarotlegging naar voren komt:

– Welke onderwerpen en ideeën of thema’s blijven iedere keer weer naar voren komen in jouw leven?
– Wat zou jij ECHT willen doen in jouw leven?
– Hoe kun jij jouw grootste wens verwezenlijken?
– Komt er iedere keer weer iets terug als wens wat je echt had willen doen, maar niet gedaan hebt of blijft uitstellen?
– Op welk vlak heb jij het gevoel dat je niet 100% jezelf mag zijn?
– Welke droom wil jij waarmaken?
– Wat vertelt de roep van jouw ziel jou over het leven dat je nu leeft en wat je eigenlijk liever had willen leven?

Conclusie: Luister naar jouw zielsverlangens

Als je eenmaal gaat luisteren naar jouw diepste zielsverlangens, dan creëer je met behulp van manifestatie en de magie uit het universum, jouw zielsverlangen. Zoals De Magiër zijn eigen wereld creëert, zo kun jij jouw eigen leven en zielsbestemming creëren. Laat je leiden door de magie van De Magiër in de tarot.

Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten is niet altijd eenvoudig.
Wil je meer leren over het duiden van tarotkaarten, het zien van verbanden, het versterken of verzwakken van onderlinge tarotkaarten?
In de Tarotcursus voor beginners gaan we hiermee intuïtief aan het werk, waarbij je desgewenst leert werken met jouw spirituele gidsen. We focussen op diepgang in jouw tarotleggingen.
Er zijn mondelinge Intervisiedagen, waarop je desgewenst met je medecursisten in mijn praktijk tarotleggingen voor elkaar kunt doen, waarbij ik met je mee kijk en tips geef waar je nog verbeteringen aan zou kunnen brengen in jouw tarotleggingen.

Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief waarin ik mijn blogs met je deel!
Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over tarot, spiritualiteit en healing.
Ook op mijn facebookpagina post ik regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.

Om nog meer te leren, lees je ook deze tarotblogs:

Hoe kies je een tarotdeck voor beginners?
Tarotkaart De Ster – Hoop in moeilijke tijden
Tips om te leren werken met de tarot
Tarotkaart De Zon: geluk, optimisme en voorspoed
Heb jij herinneringen aan vorige levens?
Wil jij zelfstandig tarotkaarten leren lezen?
Hoe stel je een goede tarotvraag?

© Foto’s en tekst: Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

Tarotkaart De Ster – hoop in moeilijke tijden

Tarotkaart De Ster hoop in moeilijke tijden

De tarotkaart de Ster geeft hoop, juist in moeilijke tijden. De Ster in de tarot verbindt jou weer met je wensen en dromen en laat je weten dat het universum je veel moois te bieden heeft. Hoop, inspiratie en wensen die uitkomen, want De Ster in de tarot vertelt je dat het goed komt, ook als je het nu moeilijk hebt.

De tarotkaart de Ster brengt verlichting en healing in moeilijke tijden

In moeilijke tijden brengt de tarotkaart De Ster verlichting en healing. Als je traumatische ervaringen hebt gehad, dan vertelt de tarotkaart De Ster jou dat je hoop moet koesteren, want er zijn betere tijden op komst.
Het wordt tijd om het verleden en het verdriet los te laten en je weer te focussen op het moois in je leven.
Richt je blik op de toekomst en weet dat het licht van De Ster je daarin zal begeleiden.

De Ster in de tarot geeft je de moed om vol te houden

Juist op momenten dat je het niet verwacht, brengt de tarotkaart De Ster dat stukje magie in je leven, want jouw wensen zijn binnen je bereik. Ook als het leven tegen lijkt te zitten en je wensen nog niet uit zijn gekomen, dan vertelt De Ster jou dat je de moed niet op mag geven. Je ziet niet altijd gelijk het resultaat van je wensen, maar dat betekent niet dat ze niet uitkomen. Ga eens naar buiten op een heldere avond en reik met je armen naar de sterren. Vertel het universum jouw wensen en geloof in de kracht die de Ster jou biedt.

De Ster uit de Light Seer’s Tarot

Op de afbeelding van de tarotkaart De Ster uit The Light Seer’s Tarot, bovenaan dit blog, zien we een vrouw die omhoog kijkt naar de sterren in de nacht. In haar handen zien we een lichtgevende draad die naar de helderste ster in de nachtelijke hemel reikt.
Deze draad verbindt haar met haar zielsmissie, want datgene waar ze al zo lang over droomt en naar verlangt is nu binnen haar bereik. Het enige wat ze moet doen is de mogelijkheden zien die het universum haar letterlijk aanreikt en ze met beide handen aangrijpen.

De Ster in de tarot in combinatie met minder positieve tarotkaarten

Als de tarotkaart De Ster in een tarotlegging naar voren komt, dan is dat altijd een goed teken. Ook als er een aantal minder positieve tarotkaarten in de tarotlegging liggen, dan vertelt De Ster je dat er hoop gloort aan de horizon en dat je die hoop nooit los moet laten.
De tarotkaart De Ster brengt je weer in contact met jouw hoop en verlangens en herinnert jou eraan dat het universum je vernieuwde hoop en inspiratie brengt.

De tarotkaart De Ster en inspiratie

De Ster in de tarot vertelt ook over inspiratie. Ken jij dat gevoel alsof je ergens naar toe wordt geleid? Naar de juiste mensen, de juiste plek, of juist dat boek dat je blijkbaar moest lezen? Als je De Ster toe staat om je te laten leiden, dan is luisteren naar de inspiratie die De Ster jou biedt, het enige dat je hoeft te doen.

De Ster in de tarot hoop in moeilijke tijden

Als De Ster op een moeilijke positie ligt in een tarotlegging

Als de tarotkaart De Ster op een moeilijke positie ligt in een tarotlegging, dan wil dat vaak zeggen dat De Ster precies dat teken is waar je op wacht. De kaart daagt je als het ware uit om positief te blijven en jezelf uit een eventuele negatieve mindset te trekken. De Ster vraagt je dan om ook in moeilijke tijden juist dat vertrouwen te hebben dat het ook nu weer goed komt.

Als je dat moeilijk vindt, denk dan eens aan alles in je leven waar je dankbaar voor bent. Iedereen heeft, ook in moeilijke tijden, iets om dankbaar voor te zijn. Begin met kleine dingen en verander jouw energetische vibratie dan op die manier naar een betere vibratie dan waar je in zat toen je begon met de tarotlegging. Ook nu is de boodschap weer: focus op hoop!

Vragen die je kunt stellen als De Zon verschijnt in een tarotlegging

– Hoe kun jij ook in moeilijke tijden altijd hoop houden?
– Wat zijn jouw wensen en dromen?
– Durf je vertrouwen te hebben in de wereld en het universum?
– Geef jij toe aan de leiding die je in jouw leven ervaart of ga je er tegen in?
– Ben jij jouw vertrouwen kwijt geraakt?

Conclusie:

Bijna iedereen vindt De Ster in de tarot de meest positieve tarotkaart die er is, omdat de tarotkaart De Ster een boodschap brengt van hoop, vertrouwen, inspiratie en wensen die (eindelijk) uit mogen komen. Ook in moeilijke tijden is De Ster een baken van hoop of ga je door een moeilijke tijd en heb je verdriet?
Zet de tarotkaart De Ster dan op een zichtbare plek en weet dat er altijd hoop is, hoe donker het ook is!

Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten is niet altijd eenvoudig.
Wil je meer leren over het duiden van tarotkaarten, het zien van verbanden, het versterken of verzwakken van onderlinge tarotkaarten?
In de Tarotcursus voor beginners gaan we hiermee intuïtief aan het werk, waarbij je desgewenst leert werken met jouw spirituele gidsen. We focussen op diepgang in jouw tarotleggingen.
Er zijn mondelinge Intervisiedagen, waarop je desgewenst met je medecursisten in mijn praktijk tarotleggingen voor elkaar kunt doen, waarbij ik met je mee kijk en tips geef waar je nog verbeteringen aan zou kunnen brengen in jouw tarotleggingen.

Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief waarin ik mijn blogs met je deel!

Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over tarot, spiritualiteit en healing.
Ook op mijn facebookpagina post ik regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.

Om nog meer te leren, lees je ook deze tarotblogs:

Tarotkaart De Zon: geluk, optimisme en voorspoed
Tarotkaart Gematigdheid: balans en harmonie
De Magiër in de tarot – De Wet van manifestatie
Intuïtief schrijven met de tarotkaarten
Kracht in de tarot: eigenwaarde en zelfbeeld
Hoe stel je een goede tarotvraag?
Zwaarden 9: angsten in de nacht

© Foto’s en tekst: Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

Tarotkaart De Zon: optimisme, geluk en voorspoed

Tarotkaart De Zon optimisme geluk en voorspoed

De tarokaart De Zon brengt een optimistische boodschap van succes, geluk en voorspoed, ook in moeilijke tijden. Juist als het leven tegen lijkt te zitten, brengt de tarotkaart De Zon een positieve boodschap. Houdt vol, kijk omhoog en zie de kracht van mijn stralen, lijkt De Zon te zeggen. Diezelfde kracht zit ook in jou!

Wat is de intentie van De Zon in de tarot?

De tarotkaart De Zon kan jou helpen om je bewust te maken van al het moois in jouw leven. Ook in moeilijke tijden herinnert De Zon jou eraan dat de warme stralen van de Zon ook jou koesteren. Waar ben jij, ondanks tegenspoed, toch allemaal dankbaar voor?

De Zon in de tarot vertelt jou dat jij je mag ontspannen en ‘simpelweg’ mag leren hoe je gelukkig kunt zijn. Op welke plek deze tarotkaart ook ligt, De Zon vertelt je altijd dat je in de goede richting gaat. Je bent op de goede weg, dus hou vol!

Betekenissen van De Zon in de tarot

De Zon in de tarot vertelt over optimisme, vertrouwen, vreugde, inspiratie, overvloed, een positieve mindset en voorspoed in jouw leven. Ook vertelt De Zon over creativiteit en innerlijke schoonheid in jezelf en anderen.

Als je een vraag hebt gesteld dan is het antwoord dat De Zon je geeft een positieve “Ja”. De Zon in de tarot is één van de weinige kaarten die geen negatieve betekenissen heeft.

De Zon in de tarot en astrologie

Astrologisch gezien is de tarotkaart De Zon vanzelfsprekend verbonden met de astrologische Zon.
De Zon is geen planeet, maar een Licht in de astrologie, net als de Maan.
De Zon in de astrologie representeert o.a. het ego, het zelf, maar ook invloed van de vader in de geboortehoroscoop.

De Zon is de heerser van het teken Leeuw en dusdanig ook verbonden met het vijfde Huis in de geboortehoroscoop.
Het vijfde Huis is het huis van o.a. zelfexpressie, liefdesrelaties, creativiteit, kinderen en plezier. Velen noemen het vijfde huis het huis van geluk. Het bijbehorende element is het element Vuur, zowel in de tarot als de astrologie. Zoals je ziet zijn er veel overeenkomsten tussen de tarotkaart De Zon en de astrologische Zon.

Tarotkaart De Zon uit The Light Seers Tarot

De Tarotkaart De Zon en geluk

Zeggen mensen wel eens tegen jou “wat straal je” als je gelukkig bent? De stralen van de Zon stralen als het ware door jou heen als je gelukkig bent, hetgeen een enorm positief effect heeft op de mensen om jou heen.

De Tarotkaart De Zon wil je vragen om optimistisch te blijven en, juist ook in moeilijke tijden, altijd positief te blijven en toch de dingen in je leven te zien die jou geluk brengen. We hebben allemaal wel eens een minder goede dag, maar zorg ervoor dat je altijd iets goeds in je dag ziet. Kijk naar wat wel goed ging, in plaats van te focussen op dat wat er fout ging. Uiteindelijk wordt alles beter, vertelt De Zon je, als je er maar op durft te vertrouwen. Geluk maak je zelf, blijf dus werken aan een positieve mindset.

Als De Zon op een moeilijke plek ligt in een tarotlegging

Natuurlijk kan De Zon ook verschijnen op een moeilijke plek in je tarotlegging. Als dat het geval is, dan vertelt De Zon jou dat iedere uitdaging kan leiden tot prachtige, diepgaande inzichten, waar je uiteindelijk zelfs dankbaar voor zult zijn.
Soms brengt De Zon in de tarot juist een verborgen inzicht of zelfs een gift in een moeilijke situatie.
Vaak zul je daar pas achteraf aan denken.

De Zon brengt helderheid in jouw leven

De Zon in de tarot brengt ook helderheid en een gevoel van verlichting. Alles wat zwaar leek, wordt een stuk lichter.
Je bent in staat om het licht van De Zon uit te stralen naar de mensen om je heen. Persoonlijk succes ligt voor het grijpen, zolang je in staat bent om de kansen te zien en er naar te handelen. Actie nemen op het juiste moment is daarvoor een vereiste. Als je in staat bent om die helderheid toe te passen op eventuele uitdagingen en in moeilijke tijden, dan ben in staat om overal een positief resultaat uit te halen.

Vragen die je kunt stellen als De Zon in een tarotlegging verschijnt:

– Wat gaat er goed in mijn leven?
– Welke diepgaande openbaring brengt De Zon die ik eerder nog niet zag?
– Op welke vlakken in jouw leven zie ik een verbetering die ik eerder niet zag?
– Welke positieve dingen kan ik zien in een moeilijke tijd?
– Durf ik meer open te staan voor creativiteit en hoop?
– Op welk vlak in jouw leven zou ik optimistischer mogen zijn?

Conclusie:

De Zon is één van de mooiste kaarten in de tarot en als je deze kaart trekt zal er altijd een positieve invloed zijn, zelfs op eventuele omringende kaarten met een wat negatievere impact.
De Zon is in de tarot, net als De Ster, een kaart die positiviteit en geluk brengt op alle vlakken in je leven.
En zelfs als het even donker is in je leven, brengen de warme, positieve stralen van De Zon verlichting in jouw leven.

Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten is niet altijd eenvoudig.
Wil je meer leren over het duiden van tarotkaarten, het zien van verbanden, het versterken of verzwakken van onderlinge tarotkaarten?
In de Tarotcursus voor beginners gaan we hiermee intuïtief aan het werk, waarbij je desgewenst leert werken met jouw spirituele gidsen. We focussen op diepgang in jouw tarotleggingen.

Er zijn mondelinge Intervisiedagen, waarop je desgewenst met je medecursisten in mijn praktijk tarotleggingen voor elkaar kunt doen, waarbij ik met je mee kijk en tips geef waar je nog verbeteringen aan zou kunnen brengen in jouw tarotleggingen.
Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief waarin ik mijn blogs met je deel!

Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over tarot, spiritualiteit en healing.
Op mijn facebookpagina post ik ook regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.

Om nog meer te leren, lees je ook deze tarotblogs:

Intuïtief schrijven met de tarotkaarten
Tarotkaart Gematigdheid: balans en harmonie
Kracht in de tarot: eigenwaarde en zelfbeeld
De Maan in de tarot: intuïtie, angst en de Schaduw
Hoe stel je een goede tarotvraag?
Wil jij zelf tarotkaarten leren lezen?

© Foto’s en tekst: Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

Leiding van je gidsen ontvangen? Verhoog je vibratie

Verhoog je energetische vibratie om leiding te krijgen van je gidsen
Waarom lijkt het soms alsof je geen contact krijgt met jouw gidsen? Vind jij het lastig om boodschappen van jouw gidsen te herkennen? Door je energetische vibratie te verhogen, wordt het een stuk eenvoudiger om leiding en boodschappen te ontvangen van jouw spirituele gidsen. Zij kunnen jou immers pas helpen als jij goed contact het hen kunt maken, zodat jij open staat om hun boodschappen te ontvangen.

Vraag dagelijkse leiding van jouw gidsen

Vertrouw jij er al op dat jij leiding krijgt van jouw spirituele gidsen? Als dat nog niet het geval is, maak er dan iedere dag bij het wakker worden een gewoonte van om jouw gidsen om leiding te vragen gedurende jouw dag. Vertel hen dat jij open staat voor hun boodschappen en leiding. Doe dit voordat je aan je dagelijkse routine begint, want als je net wakker bent, bevind je je nog in een ontvankelijke staat.
Jouw spirituele gidsen hebben het beste met jou voor en zullen je altijd willen helpen, maar dan moet je er wel klaar voor zijn om hen om hulp te vragen.

Verhoog jouw energetische vibratie om leiding te ontvangen van jouw gidsen

Als jouw energetische vibratie laag is, dan is het lastiger om contact te maken met jouw spirituele gidsen, omdat spirituele gidsen een hoge energetische vibratie hebben. Als jij zelf een lage vibratie hebt, is het moeilijk om contact te maken met de hogere vibraties van jouw gidsen. Heb je bijvoorbeeld stress, ben je angstig, boos, of heb je een rothumeur, dan is jouw vibratie laag en is het moeilijk om leiding van je gidsen te ontvangen. Als je vibratie laag is dan voelt het alsof je van alles en iedereen afgesloten bent. Je kunt echter heel snel jouw vibratie verhogen door te denken aan dingen waar je dankbaar voor bent.

Verhoog jouw energetische vibratie door dankbaarheid

Dankbaarheid ervaren is de snelste manier om je energetische vibratie te verhogen! Als je eenmaal begint met het opsommen van dingen waar je dankbaar voor bent, dan komen er vanzelf meer en dan heb je al snel een hele lijst van dingen bedacht waar je dankbaar voor bent. Dat kunnen kleine en grote dingen zijn: dankbaar dat je iedere dag eten hebt, dankbaar dat de zon schijnt, dat je een fijn huis hebt, dat er mensen zijn die van je houden etc.
Je zult merken dat de lijst blijft groeien als je eenmaal begonnen bent.
Als je een paar minuutjes bezig bent, zul je merken dat je je heel erg snel blij en veel beter gaat voelen. Als je vibratie hoog is, is het dus een stuk eenvoudiger om leiding van jouw gidsen te ontvangen. Vertel jouw gidsen iedere dag waar jij dankbaar voor bent. Vergeet dan niet om hen te vertellen hoe dankbaar jij voor hun bent!

Verhoog jouw energetische vibratie met kristallen

Ook met kristallen kun jij je energetische vibratie verhogen, zodat je beter boodschappen van jouw gidsen kunt ontvangen.
Danburiet is een kristal met een enorm hoge vibratie, dat ik graag gebruik.
Maar ook kristallen die je eenvoudiger kunt vinden werken heel goed om je vibratie te verhogen.
Bergkristal, het liefst in ruwe vorm als cluster, is een krachtpatser als het gaat om het verhogen van je energetische vibratie.
Amethist, ook weer het liefst in ruwe vorm als cluster, is een zacht, maar supersterk kristal om jouw energetische vibratie te verhogen.
Gebruik wat je hebt, of waar je eenvoudig aan kunt komen, of het nou een cluster is of een geslepen kristal. Zelf geef ik de voorkeur aan ruwe clusters, omdat hun energie puur is en onbehandeld.

Bergkristal verhoogt je energetische vibratie

Verhoog je energetische vibratie door je chakra’s in balans te brengen

Als jouw chakra’s in balans zijn, dan is jouw energetische vibratie hoger, waardoor je veel gemakkelijker contact krijgt met jouw spirituele gidsen.
Je kunt dat heel eenvoudig doen door een dagelijkse routine in te bouwen, die helemaal niet lang hoeft te duren.
Je kunt beginnen met gronden en aarden en dan de energie in je chakra’s te bekijken of voelen.
Als de energie niet fijn voelt, dan kun je de juiste chakrakleur toevoegen of met kristallen gaan werken. Er zijn legio manieren om je chakra’s in balans te brengen.

Vertrouw op jouw intuïtie bij het ontvangen van boodschappen van je gidsen

Luister naar jouw intuïtie en vertrouw erop. Krijg je opeens de neiging om een bepaald boek uit je boekenkast te halen en er een stuk in te lezen? Luister ernaar!
Spirituele gidsen geven jou bijvoorbeeld leiding door jou precies te laten lezen wat jij op dat moment moet weten. Soms kan het zijn dat je niet onmiddellijk begrijpt waar dat naar toe moet leiden, maar in de loop van dag krijg je vaak een ingeving.

Wees open om de leiding die jouw gidsen je geven te ontvangen

Voel jij de sterke behoefte om iets te doen, of begint het te kriebelen dat je iets wilt doen? Volg dat gevoel, want dat is je intuïtie.
Veel contact met je spirituele gidsen zal ontstaan door dingen die je ‘moest weten’ of ‘moest horen’, omdat daarin voor jou de juiste boodschap verborgen ligt.

Krijg je een heel sterk gevoel dat je iets juist niet moet doen? Luister er dan naar, want luisteren naar die boodschap kan je behoeden voor onheil.
Zo reed ik een tijdje geleden mijn vaste route naar de bibliotheek, maar kreeg heel sterk het dringende gevoel dat ik onmiddellijk een zijstraat moest nemen. Dat heb ik gedaan en een paar minuten later gebeurde er op die weg waar ik eerder reed een ongeluk.

Jouw gidsen vinden altijd de juiste manier om jou een boodschap te geven, maar dat betekent wel dat je jouw intuïtie moet volgen.
Jouw spirituele gidsen leiden jou op zachte wijze, die vaak op toeval lijkt, precies naar datgene waar jouw aandacht op gevestigd moest worden.
Als jouw gidsen eenmaal weten dat jij naar jouw intuïtie en naar hen luistert, dan zullen ze jou precies de goede boodschappen geven via jouw intuïtie!

Communiceer vaak met je spirituele gidsen

Waar het daadwerkelijk om draait is jouw communicatie met je gidsen. Leer de wijze waarop jouw gidsen met jou communiceren onderscheiden, zodat je duidelijk weet dat je contact hebt met je gidsen. Iedere gids ‘voelt’ weer anders dan een andere gids. Leer het verschil tussen je gidsen herkennen.

Alleen aan jouw gidsen denken is niet genoeg. Ga een gesprek aan met je gidsen, en leer te luisteren naar hun antwoorden. Sta open om hun leiding en antwoorden toe te passen in jouw leven.
Leren luisteren is niet moeilijk, maar je moet er wel voor open staan. Leer om te handelen vanuit je hartchakra, want vaak voel je het contact met jouw gidsen daar, in je hart. Laat je rationele denken even los en ga voelen wat je kunt doen met het advies van je spirituele gidsen. Ervaar hun leiding en sta vervolgens dan open om hun leiding te volgen, maar gebruik altijd je gezonde verstand.

Conclusie

Door je energetische vibratie te verhogen is het een stuk gemakkelijker om contact te maken met jouw gidsen. Maar ga er dan ook daadwerkelijk mee aan de slag.
Maak iedere dag contact met jouw gidsen. Vraag hen om advies of raad bij alles wat belangrijk is voor jou. Als je innerlijk tot rust komt en iedere dag tijd vrij maakt om te werken aan het verhogen van je energetische vibratie, dan zul je al snel de resultaten ervaren. Jouw gidsen zijn er voor jou, dus maak contact met hen. Ik weet zeker dat je blij zult zijn met de resultaten.

Wil jij voor jezelf en anderen leren hoe jij optimaal kunt werken met de chakra’s, de aura en energetische healing? In de cursus Aura en Chakrahealing leer je alles om zelf te werken met de aura en chakra’s, van jezelf en jouw eventuele cliënten.

In de cursus Spiritualiteit en Gidscontact leer jij je af te stemmen op de spirituele frequentie van jouw spirituele gidsen en leer jij hoe jij ook boodschappen van jouw gidsen kunt ontvangen.

Op mijn Pinterest deel ik een selectie van blogs over spiritualiteit, spirituele gidsen en tarot.
Op mijn facebookpagina post ik ook regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.
Ook lezen:

Verder lezen:
Boodschappen van spirituele gidsen ontvangen
Heb jij al contact met jouw spirituele gidsen?
Jouw spirituele gidsen en spirit helpers
Samenwerken met jouw spirituele gidsen
Spirituele gidsen in jouw leven

© Margreet Oldenburger – Arcana Opleidingen

Pin It on Pinterest

Share This